Det finns vissa saker som man lika gärna kan köpa second hand och begagnade sittmöbler är ett exempel. Att köpa använda saker som fortfarande är i gott skick är inte bara billigare än att köpa nytt, utan man gör även naturen en tjänst eftersom det är ett miljövänligare sätt att konsumera på.

Köp online eller offline

När det är dags att möblera ett kontor är det mycket som måste finnas på plats. Ett skrivbord i rätt höjd, en kontorsstol och kanske några hyllor. Dessutom kan det behövas lite kringutrustning som till exempel en kontorslampa och en byrå där man kan förvara olika saker. begagnade kontorsmöbler är det billiga alternativet om man måste köpa många saker.

Det finns många företag som säljer av sina möbler när de till exempel ska byta till nytt eller kanske när de lägger ner verksamheten. Dessa möbler kan man hitta på olika auktionssajter eller lokalt om det finns en butik som specialiserar sig på second hand-möbler. Ibland sätter företagen även ut annonser i tidningarna när det är dags att sälja av kontorsmöblerna.

Möbler i gott skick

Begagnade sittmöbler kan ofta vara i mycket gott skick och de behöver inte skilja sig så mycket från nya möbler i det avseendet. En kontorsstol som bara har använts sparsamt bör ha många år av användning kvar och detsamma gäller för ett skrivbord. Handlar man begagnat måste man ibland kompromissa lite, för en del saker har kanske inte den stil som man skulle vilja att de hade. Att det är billigt och miljövänligt väger dock upp det hela.

Begagnade sittmöbler i ett modernt kontor

Om alla hela tiden köper nytt kommer vi snart inte ha några resurser kvar på den här planeten och det är viktigt att inte främja slit-och-släng-kulturen som tyvärr så många gör idag. Det går dessutom att hitta begagnade sittmöbler som är riktigt snygga och som är tillverkade av välkända märken. IKEA-möbler är till exempel vanligt förekommande på olika annonssidor, auktionssajter och i lokala second hand-butiker. Äldre möbler i klassisk design brukar också gå att hitta.

Möblera kontoret smart

Nästa gång du ska möblera ett rum, fundera på om du kan använda begagnade sittmöbler och andra typer av möbler istället för att köpa nytt. Är du lite händig kan du även slipa och måla om möblerna om du tycker att det är roligt. Många begagnade möbler är i gott skick, men de kan behöva en estetisk uppiffning och därför kan man få dem till ett mycket billigt pris. Att möblera kontoret på detta sätt är smart, billigt och eko.