Välorganiserad förvaring är viktigt på de flesta arbetsplatser. Faktiskt viktigare än många tror. Ofta är det hyllsystem som är själva grundstenen när vi talar om förvaring. Hur stora de är, vilket avstånd du har mellan hyllplanen och hur mycket plats de tar får stor effekt för hur effektivt det är möjligt att arbeta. Nya lagerhyllor kan kosta en ordentlig slant och i den här texten vill vi därför slå ett slag för begagnade lagerhyllor. Det finns stora pengar att spara!

Begagnat är ofta bästa alternaivet

Många arbetsplatser säljer ut sitt möblemang långt innan det blivit dags att köra det till närmsta återvinningsstation. Varför det är så kan bero på många olika saker. När det gäller lagerhyllor kan det vara så att lagret flyttas och att det gamla systemet för förvaring då inte har de rätta måtten. Då kan det vara läge att slå till om du hittar lagerhyllor som passar in i det utrymme du själv avsatt för förvaring.

Att köpa begagnade kontorsmöbler kan innebära att du sparar en hel del pengar. Lagerhyllor slits inte särskilt mycket och ser ofta riktigt fräscha ut även om du köper dem begagnade. Om du driver en verksamhet där hyllorna är synliga för dina kunder som till exempel en butik eller ett café, är det vettigt att investera lite extra. Ofta får du både snyggare och bättre hyllor för dina pengar om du köper dem begagnade istället för nya.

Begagnade lagerhyllor löser din förvaring

Fixa hyllorna om de inte är perfekta

Begagnade lagerhyllor måste kanske inte se helt perfekta ut om de används i ett förråd. Det är helt enkelt en typ av möbel som passar att köpa begagnad. Det kan också vara så att du lätt kan fixa till kantstötta och slitna hyllor så att de ser nya ut. Lite färg brukar kunna göra susen, repor och små skador kan du, beroende på vad är för material, fixa till med spackel.

Det mest grundläggande kravet man kan ha på en lagerhylla är att den ska passa så bra som möjligt där du ställer eller skruvar upp den. Helst ska hyllplanen ha i stort sett samma mått som väggen. Är det konsolsystem du är ute efter så är det ofta enkelt att bara såga av hyllplanen så att de får precis de mått du är ute efter. Ett annat alternativ är köpa enbart konsolerna och sedan såga till lagom djupa brädor med perfekta mått.

Begagnade lagerhyllor är billig effektivisering

Begagnade lagerhyllor kan göra så att du kommer åt ditt varulager utan att det känns trångt att du får plats med mer och bättre organiserade artiklar. Med bra förvaring blir det lättare hitta det du letar efter i lagret. Det är faktorer som kan ha ganska stor effekt på din produktivitet. Samtidigt är detta en typ av produkt som ofta är riktigt smart att köpa begagnad. Små skönhetsfläckar kan fixas till, om de ens spelar någon roll. Utbudet på begagnatmarknaden är dessutom riktigt stort.