Okategoriserade

Beställa kostym på internet

Jag har under den senaste veckan bestämt mig för att jag behöver en ny kostym. Jag har också, med hjälp av en gammal hederlig kalkylator fastslagit att oktober är den månaden då jag har råd med detta!

Det är nu de stora och svåra frågorna börjar uppstå, vad ska jag köpa och hur mycket pengar ska jag lägga? Jag började kolla lite i olika butiker och insåg att jag får en schysst kostym från tex Tiger eller liknande för ungefär 5000.- Dock ska jag erkänna att detta är lite över min budget och jag köper gärna en billigare kostym och satsar övriga pengar på nöjen! Jag kollade runt lite på nätet och hittade då mängder av sidor där man kan beställa skräddarsydda kostymer efter sina egna mått. Jag lärde mig fort också att man inte får säga skräddarsydda, för det är inte det dem är. Kostymerna man köper är måttsydda, du fyller i dina mått (som du tar hemma själv) och skickar in dom till en skräddare som syr upp kostymen. För att en kostym ska få kallas skräddarsydd så krävs det att man är fysiskt närvarande och faktiskt flertalet gånger provar kostymen under tillverkningsprocessens gång.

En måttbeställd kostym kan du få för ca 2000 och det låter jue väldigt bra och seriöst, du får en kostym som helt är sydd efter dina mått. Men jag är tveksam, hur bra blir det egentligen och vilken kvalité är det på kostymerna? Ska man betala 2000 för något och sen inte använda det kan jag jue säga att jag gladeligen lägger 3000 extra och får en kostym jag vet är bra. Det kliar i fingrarna att prova och vi får väl se under veckan om det blir att slå till på någon kostym. Ska ta fram en kalkylator igen och väga de olika alternativen mot varandra. Ett tredje alternativ som jag inte nämnt som jag antaligen kommer att börja med är att åka ut till den stora outlet som ligger utanför Barkarby i Stockholm och se vad man kan hitta där!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>